Maar één zaak hebben alle bieren van Huisbrouwerij Domus met elkaar gemeen: de liefde en het vakmanschap waarmee ze worden gebrouwen. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt en het brouwproces wordt niet geforceerd of versneld. Het bier krijgt de tijd om volgens de klassieke methodes te gisten en te rijpen. Natuurzuivere bieren zijn het resultaat. Via de ‘Pipeline’ lopen ze rechtstreeks van de brouwerij naar de toog in de brasserie, daar worden ze in optimale omstandigheden getapt en geserveerd.

professional writing service cheap essays buy essay online cheap

Gezondheid!

Aanrader!

Proef zeker ook onze gerechten bereid met onze eigen huis gebrouwen bieren!

De brouwerij van Brunehaut heeft een gamma biologische en glutenvrije bieren ontwikkeld, gemaakt met gerst die op ons domein geteeld wordt (www.domainedegraux.be).

Wij hebben een unieke en natuurlijke methode ontwikkeld om tijdens het brouwen gluten te verwijderen uit het bier (<5ppm).

Een echt bier zonder gluten, kan het nog beter?

Bovengisting of hoge gisting vindt plaats bij een temperatuur van 15 tot 20 graden. Dit proces verloopt veel minder gecontroleerd: de vergisting duurt hoogstens enkele dagen en de gist blijft op het brouwsel drijven.

Ondergisting of lage gisting vindt plaats bij een temperatuur van 6 tot 8 graden. Het proces verloopt rustig zodat de gist de kans krijgt naar de bodem van de ketel te zakken. De volledige vergisting neemt enkele weken in beslag.

Spontane gisting gebeurt niet met brouwersgist, maar met in de lucht aanwezige wilde gisten, waaraan het wort een etmaal in open kuipen wordt blootgesteld.

Vlaamse “oud bruin” bieren hebben een roodbruine kleur en ondergaan naast een gewone gisting een melkzure gisting (in houten vaten) zodat het bier zijn typische zure smaak krijgt.

Wereldwijd zijn er slechts tien trappistenbrouwerijen: zes in België, twee in Nederland, één in Oostenrijk en één in de Verenigde Staten.