Domus Leuven Brauhaus

Huisbrouwerij

Jarenoude, ambachtelijke huisbrouwerij met springlevende bieren. Ontdek onze huisbrouwerij en zijn geschiedenis. Smaken verschillen, maar één zaak hebben alle bieren van onze huisbrouwerij met elkaar gemeen: de liefde en het vakmanschap waarmee ze worden gebrouwen.

Geschiedenis

Huisbrouwerij Domus Brahaus bestaat reeds sinds september 1985. Toen waren we de eerste ambachtelijke huisbrouwerij van de Benelux, wat meteen een primeur was. Maar je stelt jezelf misschien de vraag: wat moet ik mij bij een huisbrouwerij voorstellen? Trek de twee woorden ‘huis’ en ‘brouwerij’ uit elkaar en je krijgt het antwoord. Namelijk: een kleine brouwerij, rechtstreeks verbonden aan een café. Via een pijplijn lopen onze bieren rechtstreeks van de brouwerij naar de toog en tot in jouw glas. Momenteel zijn er drie verschillende bieren die in onze huisbrouwerij het daglicht zien: de Con Domus en de Nostra Domus kan men het hele jaar door drinken. Daarbovenop bieden we ook nog een seizoensbier dat voor afwisseling zorgt.

Liefde & vakmanschap

Eén ding is zeker: in onze bieren proef je onze liefde en vakmanschap voor het gerstenat. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt en het brouwproces wordt niet geforceerd of versneld. Hier krijgt bier de tijd om volgens klassieke methodes te vergisten en te rijpen.

Het resultaat? Natuurzuivere bieren die via de pipeline rechtstreeks van de brouwerij naar de toog in de brasserie lopen. Kom het zelf eens proeven, wij heten je van harte welkom.

Domus Brauhaus hopbak
Domus Brauhaus hopbak

Deze bierarrangementen zijn enkel mogelijk vanaf 8 personen

Rondleiding met degustatie
€13,00 Rondleiding doorheen onze huisbrouwerij inclusief degustatie van onze 3 huisbieren.
€11,00 Rondleiding doorheen onze huisbrouwerij inclusief degustatie van onze 2 huisbieren.
Rondleiding met degustatie & hapjes
€14,00 Rondleiding Brauhaus inclusief degustatie van onze 2 huisbieren met koude hapjes: kaas, salami, olijven en ansjovis.
€14,50 Rondleiding Brauhaus inclusief degustatie van onze 2 huisbieren met warme hapjes: bitterballen, kaasballetjes, loempia, scampi butterfly en kippenvingers.
€16,00 Rondleiding Brauhaus inclusief degustatie van onze 3 huisbieren met koude hapjes: kaas, salami, olijven en ansjovis.
€16,50 Rondleiding Brauhaus inclusief degustatie van onze 3 huisbieren met warme hapjes: bitterballen, kaasballetjes, loempia, scampi butterfly en kippenvingers.
Bierarrangement 1
€40,00 Bezoek aan onze huisbrouwerij, gevolgd door een driegangendiner bereid met Domusbieren.

voorgerecht: champignonsoepje bereid en geserveerd met de Con Domus.

hoofdgerecht: stoofvlees bereid met Nostra Domus bier, slaatje en frietjes en geserveerd met de Nostra Domus.

dessert: vers geklopte sabayon bereid en geserveerd met het seizoensbier van Domus

Bierarrangement 2
€45,00 Bezoek aan onze huisbrouwerij, gevolgd door een driegangendiner bereid met de drie domusbieren.

voorgerecht: zwarte pens met mousseline van Con Domus en geserveerd met de Con Domus.

hoofdgerecht: varkenshaasje met sausje op basis van Nostra Domus bier en champignons, slaatje en kroketjes.

dessert: crème brûlée bereid en geserveerd met het seizoensbier van Domus.

Extra water & koffie
€5,00 plat & bruisend water en koffie of thee na het menu.
Per gezelschap, eenzelfde formule.